Acasă

7 beneficii mentale ale Yoga

Yoga are foarte multe beneficii fizice, dar aspectele yoga care pot fi trecute cu vederea în zilele noastre moderne sunt beneficiile spirituale și mentale ale yoga.

Yoga ne ajută să trăim fericit oferindu-ne o cale de a ne uni corpul, mintea și respirația, permițându-ne să ne conectăm la sinele nostru interior. Acesta este aspectul spiritual al yoga. Există multe beneficii spirituale și mentale ale yoga, iar aici sunt câteva pe care le puteți lua în viața din afara saltelei și vă pot ajuta să vă conectați cu partea spirituală.

Citește în continuare ›


O coloană vertebrală sănătoasă prin yoga

Te-ai născut cu o anumită lungime a coloanei vertebrale și, din punct de vedere tehnic, nimic nu o poate face să crească mai mult. Cu toate acestea, obiceiurile stilului de viață, cum ar fi statul așezat pentru cateva ore în scaunele de la locul de muncă  și transportatul genților grele sau a rucsacurilor, poate eroda această lungime. Menținerea posturii bune și onorarea lungimii naturale a coloanei vertebrale îți menține corpul sănătos. Durerile de spate și starea proastă sunt rareori datorate unui eveniment unic; de obicei sunt ani de obiceiuri proaste care te prind din urmă.

O practică regulată de yoga oferă o modalitate neinvazivă de a contracara obiceiurile care vă distrug structura spatelui. Cu condiția să nu aveți o afecțiune congenitală, cum ar fi scolioza, yoga vă poate ajuta să găsiți și să mențineți lungimea optimă a coloanei vertebrale.

Citește în continuare ›


Yoga, remediu pentru depresie

Există dovezi științifice ample care demonstrează efectele pozitive ale yoga pentru depresie. Yoga ajută la creșterea nivelului de GABA al creierul, un neurotransmițător cu proprietăți antidepresive. Depresia este legată de nivelurile scăzute de GABA, iar medicamentele de stimulare a nivelului GABA au fost utilizate cu succes pentru tratarea depresiei. Doar două clase de yoga de o oră pe săptămână pot ajuta la reducerea oboselii și la stimularea stării de spirit. [1]

Folosindu-se de imagistica spectroscopică prin rezonanță magnetică (MRSI), un studiu a comparat nivelurile de GABA unor 8 persoane înainte, cât și după o oră de practica yoga, cu 11 oameni care nu au practicat yoga, ci au petrecut o oră citind.

Citește în continuare ›