Acasă

7 beneficii mentale ale Yoga

Yoga are foarte multe beneficii fizice, dar aspectele yoga care pot fi trecute cu vederea în zilele noastre moderne sunt beneficiile spirituale și mentale ale yoga.

Yoga ne ajută să trăim fericit oferindu-ne o cale de a ne uni corpul, mintea și respirația, permițându-ne să ne conectăm la sinele nostru interior. Acesta este aspectul spiritual al yoga. Există multe beneficii spirituale și mentale ale yoga, iar aici sunt câteva pe care le puteți lua în viața din afara saltelei și vă pot ajuta să vă conectați cu partea spirituală.

1. Mindfulness

Mintea vă provocă adesea îngrijorare și anxietate, concentrându-se prea mult asupra trecutului sau concentrându-se prea mult asupra viitorului. Un mare beneficiu mental al yoga este modul în care poate aduce atenția în viața noastră și ne poate ajuta să ne concentrăm asupra momentului prezent.

Yoga vă va ajuta să vă scăpaţi de stres și anxietate și să vă calmați mintea iritată. Practica regulată a yoga vă va ajuta să vă aduceți claritate în minte, care poate fi luată cu dvs. în viața de zi cu zi.

2. Depăşirea stresului

Yoga vă poate ajuta să depășiți stresul în viața de zi cu zi și să atingeți un nivel de calm prin spiritualitate. Echilibrul și flexibilitatea pe care corpul fizic le poate realiza pe salteluţa de yoga se pot reflecta, de asemenea, în partea spirituală din afara saltelei.

Modul în care învățați să respirați în momente de tensiune și posturile dificile vă poat ajuta atunci când treceți prin momente stresante. Modul în care luăm lucrurile în propriul nostru ritm și ne atingem limitele noastre personale în clasa yoga ne dă un sentiment de realizare personală, fără a fi comparați cu alții. Această atitudine de a face tot posibilul poate ajuta la depășirea stresului. În plus, flexibilitatea fizică se poate transfera în minte și ajută în a fii flexibil în situații stresante.

3. Îmbunătățește concentrarea mentală

Meditația regulată este importantă în yoga, deoarece este o modalitate de a păstra gândurile pozitive în minte. În timp ce meditați, dacă gândurile negative sau intruzive vin în mintea voastră, pot fi împinse prin re focalizarea asupra respirației și relaxarea corpului.

Această mentalitate este perfectă să se aplice sănătății emoționale și proceselor mentale, deoarece va contribui la combaterea cauzelor stresului, anxietății și depresiei. Prin împingerea gândurilor negative și concentrarea asupra pozitivului, vă puteți îndruma spre prezent și vă puteți concentra mai mult.

4. Îmbunătățirea disciplinei de sine

Prin controlul gândurilor și al stresului prin respirație în yoga, puteți deveni mult mai disciplinat. Yoga vă poate ajuta să vă îmbunătățiți disciplina de sine fizică și psihică, permițându-vă să renunțați la tot ceea ce vă reține de la ceea ce doriți să realizați – pe sau în afara salteluţei.

Yoga vă ajută de asemenea să vă perfecționați disciplina de sine și vă ajută să obțineți succesul, învățându-vă despre fluxurile de energie. Dacă vedeți lumea că o sursă constantă de energie, puteți să o atingeți și să o utilizați pentru a vă manifesta obiectivele. Această perspectivă pozitivă vă poate ajuta să ajungeți la succes.

5. Îmbunătățirea conștiinței de sine

Spiritualitatea este contactul cu partea nemodificată a sinelui. Spiritul vostru este considerat a fi conștiința voastră superioară și forța din spatele gândurilor și motivațiilor voastre. Practica yoga poate ajuta să vă conectaţi spiritual și să devii mai conștient de această parte din sine.

Viața noastră de zi cu zi poate fi ocupată și ne trage în multe direcții diferite. Acest lucru poate împiedica capacitatea noastră de a ști ce este mai bine pentru noi înșine, la un nivel mai profund. Yoga vă ajută să vă conectați cu mintea și corpul, ajutându-vă să vă îmbunătățiți
conștiința de sine. Acest lucru vă poate îmbunătăți viața de zi cu zi și modul în care faceți alegeri și interacționați cu ceilalți la un nivel mai profund.

6. Senzație de putere

Pentru unii, practica yoga poate fi o provocare mentală. A fi în tăcere cu gândurile dvs. poate, de asemenea, să vă facă să deveniți conștienți de situații stresante sau dureroase din viața voastră.

Practicarea yoga poate uneori să vă forțeze să împiedicați distragerile și să fiți conștienți de aceste situații. Cu toate acestea, confruntarea cu realitatea și acceptarea ei este primul pas spre schimbare și vindecare.

Yoga vă poate ajuta să găsiți fericirea în zonele mici, chiar și atunci când viața voastră exterioară este stresantă. Această mentalitate vă poate ajuta să vă simțiți împuterniciți ca tot ceea ce se petrece în viața voastră să se întâmple pentru un sens mai profund și să vă ajute să vă împuterniciți să vă controlați situațiile stresante sau dureroase.

7. Vă ajută să vă liniștiți mintea

Un beneficiu spiritual și mental al yoga este că vă ajută să vă liniștiți mintea pentru a vă conecta cu sentimentul dvs. profund de sine. În timp ce vă concentrați asupra mișcărilor, respirației și posturilor, mintea voastră începe să se desfacă, iar micile îngrijorări de zi cu zi dispar cu ușurința.

Yoga ne obligă să ne liniștim mințile și să ne concentrăm asupra prezentului, ceea ce reprezintă o abilitate pe care o puteți lua în viața de zi cu zi. Practicați respirația profundă atunci când mintea dvs. începe să se simtă copleșitoare și veți obține un sentiment de calm și recunoştinţa care vă va lăsa să vă simțiți liniștiți.

Vrei să te conectezi cu partea ta spirituală?  Verifică programul nostru și rezervă o salteluță.

Program Clase