Acasă

Yama – prima ramură Yoga

Este posibil să nu realizați că există mult mai mult în yoga decât āsana- posturile care întăresc și întind corpul. O modalitate de a cunoaşte practica yoga este de a studia cele opt ramuri yoghiei oferite de Patañjali în Yoga Sutra. Mulți yoghini urmează aceste linii directoare pentru un scop şi o viață plină de satisfacții.

Patañjali este un vechi înțelept indian care a definit cele opt ramuri ale yoga, într-un text sacru numit Yoga Sutras, ca o listă de îndrumări pe care oamenii să le urmeze pentru a ajunge la iluminare. Există multe traduceri ale Yoga Sutra în publicațiile de astăzi și există mai multe opinii diferite cu privire la modul în care aceste instrucţiuni pot fi interpretate.

Primul aspect al celor opt ramuri sunt Yama care, în esență, sunt o serie de îndrumări pentru o viaţa trăită într-un mod etic și moral. Unii pot vedea aceste îndrumări drept un set de reguli prea stricte pentru societatea actuală. Cu toate acestea, dacă vă uitați la Yama cu o minte deschisă și le adaptați stilului dvs. de viață modern, atunci s-ar putea să vă surprindă cum vă ajută să trăiți o viață mai atentă și plină de bucurie.

Citește în continuare ›


Yoga şi meditaţia îmbunătăţesc funcţiile creierului

Există din ce în ce mai multe dovezi că yoga și meditația ne pot îmbunătăți memoria și atenția, ajutându-ne să funcționăm la un nivel superior la locul de muncă, la domiciliu sau la școală. Mai mult, aceste beneficii apar indiferent dacă sunteți nou în yoga și meditație sau un practicant de lungă durată, iar studiile arată că ar putea chiar să ajute să încetinească declinul neuronal adus odată cu vârsta. Motivul, neurologii au descoperit, este că anumite zone ale creierului nostru suferă schimbări structurale pozitive atunci când medităm. Deoarece creierul prezintă plasticitate, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a se schimba, oricare ar fi experiența dvs. va fi reflectată în – și va avea impact asupra – structurii creierului.

Citește în continuare ›


7 beneficii mentale ale Yoga

Yoga are foarte multe beneficii fizice, dar aspectele yoga care pot fi trecute cu vederea în zilele noastre moderne sunt beneficiile spirituale și mentale ale yoga.

Yoga ne ajută să trăim fericit oferindu-ne o cale de a ne uni corpul, mintea și respirația, permițându-ne să ne conectăm la sinele nostru interior. Acesta este aspectul spiritual al yoga. Există multe beneficii spirituale și mentale ale yoga, iar aici sunt câteva pe care le puteți lua în viața din afara saltelei și vă pot ajuta să vă conectați cu partea spirituală.

Citește în continuare ›